?

Log in

kucingku hilang

« previous entry | next entry »
Apr. 18th, 2008 | 02:11 pm
mood: extremely sad

kucingku hilang
sudah tiga hari tak jumpa
makan pun sudah tak lalu
tidur pun tak lena

tiap-tiap hari bukak tingkap
pandang kiri pandang kanan
tarak nampak pon mana sudah pigi
bunyi suara pon tarak sudah nampak

aku sedih
kucingku sudah hilang tiga hari
cari seluruh kampung pon tak jumpa
tanya neighbour dia kata sudah kena makan dek anjing liar

aku sedih
makan pon tak boleh tidur pon tak boleh
mimpi pun terngiang-ngiang nampak kucing
dari enam ekor sekarang hanya tinggal lima

aku sangat sedih.


- fyi, if anyone can remember, it's the one yang ader sebintik warna putih kat telinga masa kecik2 dulu. mom doted her so much and last sunday kami bertiga - mom, me and rabbit janggeunsuk (nama dia - korean. panggil bit or rabbit), jalan2 petang tuh naik kereta... it was one of the nicest moments that we've shared so far... so i was really sad when dia tetiba hilang a day after. and even sadder know bila tadi mak cakap ustazah kata nampak malam yang dia hilang tuh, anjing liar makan kucing. and mak abah pon ader dengar macam anjing masuk kawasan rumah that night - sangat bising they said. few hours before mak abah dengar pasal anjing tuh, i was out finding her jalan keliling satu rumah but she was no where to be seen, or heard. first time dia tak datang when i call out to her. so i was really worried sebab yang dua ekor lagi kembar dia dah masuk. and they were always bertiga mana pon. tidur pon himpap2 tiga sekali - bulat jer.. panjat tingkap aku pon tiga2 sekali naik.. i am somehow still hoping for her to muncul kat tingkap tiba2.. eventhough that tiny little hope is fading away.. tingkap pon dah tiga hari tak tutup. but izzit because i've been taking them pictures all the time? mom once said to me "tak elok tangkap gambar kucing nanti kucing cepat mati/hilang." and she said it based on her own experience that she said that. kalau ingat2 balik, kelabu ngan gapinno pon case hilang after pictures were taken. tapi jantan kalau hilang most probably they were finding a place to own. but kucing betina dia tak lari dari asal tempat unless if owners buang them. and to have wild dogs eating them.....dah lah tak sampai setahun umur dia.. ah sedih ah.. sedih sangatz! rase cam nak snipe jer those wild stupid beasty dogs right now!! bastards!!!!!

Link | Leave a comment | Share


Comments {1}

Diana

From: kuguinha
Date: Apr. 18th, 2008 01:21 pm (UTC)
Link

OMG! So cuteeee <3

Reply | Thread